maanantai 12. elokuuta 2013

Kantarellirisottoa..

 Sieniä saa jo! Mieli metsähän tekisi, mättähälle miettimähän, saiskos sieniä saaliiksi, pannulle paistumahan?

Niin mieli tekisi, mutta sinne metsään pääsee vain vikkeläjalkaiset, joten minun on suunnistettava varmalle apajalle..torille!
Eikä haittaa, vaikka tummat pilvet lupailee taas sadetta, torilla ei kauaa kastu kun litran ostaa, ..tietysti kantarelleja. Koska sieniruuat saan syödä itsekseni, muut kun eivät niistä oikein välitä, niin isoa annosta ei kannata tehdä.  Tässä ohjeessa annoksia tulee neljälle.
 Ja mitä risotto sisältää..:


1 l kantarelleja
3 sipulia varsineen
2 rkl öljyä
3 dl risottoriisiä
1 dl valkoviiniä
5 dl kasvislientä
1/4 tl rouhittua mustapippuria
rucolaa, kirveliä tuoreena,parmesaanilastuja tai raastetta.
1
Puhdista ja paloittele kantarellit.
Hienonna sipuli.
Kuumenna öljy padassa,
lisää kantarellit ja sipulit.
2
Paista niitä kunnes neste on sienistä haihtunut
ja sipulit pehmenneet.
3
Lisää riisi ja sekoita hetki, kunnes
se on lasittunut.
4
Lisää valkoviini,
ja keitä kunnes viini on imeytynyt riisiin.
5
Lisää sitten kauhallinen kerrallaan
kasvislientä risottoon.
Lisää uutta lientä vasta kun
entinen on täysin imeytynyt riisiin.
6
Risoton salaisuus on juuri siinä,
että osaa lisätä lientä vähitellen
ja risotosta tulee " valuvaa"
7
Keitä risottoa 
noin 20 minuuttia,
eli kunnes se on kypsää, mutta
vielä napakan tuntuista!
8
Höystä tarjoilulle vietäessä
yrteillä ja parmesaanilla.
¤

Runsaita sienisaaliita!
¤
Maireanna

Ei kommentteja: