keskiviikko 24. heinäkuuta 2013

Sämppäreitä

 Leipomisinto hiukan antaa merkkejään. Liekkö viileämmällä säällä vaikutusta että jaksaa ajatella keittiöhommia?  Jokatapauksessa oli ryhdyttävä leipomaan sämpylöitä kun pullasta ei ole oikein väliksi, välillä..:-) Oli iltapäivä sopivasti joutoaikaakin, joten,  ei kun hommiin!

TAIKINAAN tarvitsin:
5 dl maitoa
70 gr kuivahiivaa
n. 12 dl Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja
2 tl suolaa
40 gr sulatettua voita
1 tl valkosipulijauhetta

1
Lämmitin kädenlämpöiseksi maidon, sekoitin vehnäjauhoihin hiivan ja valkosipulijauheen.
Lisäsin vähitellen jauhot maitoon ja sekoittelin puukauhalla taikinaa.
Kaadoin arvioiden lisää jauhoja ja alustin käsin taikinaa hiukan. Lisäsin sulatetun voin ja lisäsin vielä vähän jauhoja mutta jätin sen sopivan pehmeäksi. Kun taikina irtosi kädestä tarttumatta..
laitoin taikinan liinan alle kohoamaan. Pidän taikinakulhot aina lämpimässä vedessä tiskialtaassa, siinä on vedoton, lämmin paikka kohota.
 Tässä taikinat ovat jo saaneet sämpylämuotonsa. Tein aika suuria. Kohottelin sitten puolisen tuntia. Ja sitten uuni päälle! Lämpötilaksi laitoin 220 astetta ja paistoin 10 minuuttia.
 Ja tällaisia tuli! Voitelin sämpylöitä heti uunista otettua voi-vesiseoksella ja annoin rauhoittua
ennen pussitusta.

Ovat muuten sairaan hyviä!

Aurinko alkoi paistaa
ja sää lämpenee..
saatiinko kesä takaisin?
¤
Nyt lähden saunaan..
Moikka!

Maireanna

Ei kommentteja:

Tuorein postaukseni

Juhannuksen aikaan pitäisi kukkien olla parhaimmillaan?

 Vaan ovatko? Kaikki on myöhässä kuukauden. Kevät jäi jonnekkin välille. Linnutkin huomasi sen. Onneksi läheisen torin koristeomenapuut k...