sunnuntai 21. huhtikuuta 2013

Ollin muusileipä

Tarkka kokki ei heitä mitään hukkaan.
 No sehän on tietysti kunnia asia, hävikin on oltava mahdollisimman vähäistä.  Kaikki ruoka kun  voidaan hyvin jatkokäyttää kunhan vaan kikat tietää..ja keksiäkkin  aina voi uutta ja omaa..

 Etelä-Suomessa käydessäni olen saanut maistaa toisenlaista perunarieskaa kuin mitä itse teen.
Tämä kokki tekee ruokaa  aina runsaalla kädellä ja jos syöjiä on vähemmän niin tähteitäkin jää..luulenpa että ihan tarkoituksella.
Syötiin kerran muusia, ja sitä jäi tähteeksi  reippaasti.  Ajattelin että huomenna saan perunavelliä?  Mutta annas olla, illemmalla,  alkoi kuulua keittiöstä ääniä. Ne paljasti että jotain on tulossa?

Me muut katseltiin jotain ohjelmaa teeveestä, jo unohtaen  ihan mitä viereisessä huoneessa tapahtuu..

..ja  iltauutisiin mennessä tuli sitten kokki  keittiöstä tarjottimen kanssa kaikkien ihanien tuoksujen saattelemana.  Iltapala oli katettu! Teetä ja sympatiaa..muusileivän kera.

 Selvisi tähdemuusin syy., se  oli muuttunut  muusista leiväksi!
 Hyvältähän se maistui, eikä tarvinnut mitään lisukkeita,  ja oli teen kanssa oivasuolainen iltapala.

 Aionpa  itsekkin tehdä tätä kunhan joskus jää muusista tähteeksi.
Pidemmittä puheitta, ohje tulee nyt tänne talteen ja tätä saa kopsailla  kaikki, olkaa hyvä!

Ollin muusileipä

n. 5 dl tähteeksi jäänyttä perunamuusia
n. 2-3 dl valmiiksi paahdettuja sipulilastuja
2 munaa
2-3 dl täysmaitoa
1 tl suolaa
2 tl valkosipulijauhetta
2 tl leivinjauhetta
½ dl rypsiöljyä
6 dl vehnäjauhoja

1
Sekoita ainekset tasaiseksi.

2
Kaada ½ dl rypsiöljyä uunipellille ja nostele kauhalla taikinaa 6 kpl pyörylöihin, riittävän välimatkan päähän toisistaan.

3
 Taikinaa saa olla noin 1 sentin paksuudelta per/ pyörylä.
Jätä riittävästi  väliä  jokaisen  pyörylän väliin.
Ideana  on, että  paistuessaan  reunoista  tulee rapeat.

4
Paista 200 asteen lämmössä kauniin ruskeiksi.



4 kommenttia:

Harakka kirjoitti...

Kiitos , tämä olikin mieluinen resepti, sillä usein sitä muussia jääkin tähteeksi.
Ei jää tarpeeksi seuraavaan ruokakertaan, mutta 5dl jää melkein aina.
Varmasti onkin hyvä leipä ja varsinkin sen teen kera!
Hyvää sunnuntai iltaa sulle!

Maireanna kirjoitti...

Harakka:
Teeppä ukkelille tämmönen iltapala..luulenpa että tykkää :-)

( Huomenna on vähän surkupäivä, vien pojan haudalle muistokynttilän.)

enkulin käsityöt kirjoitti...

Ihanaa, nytpä tiedän mitä teen muussinjämille. KIITOS.
Mukavaa alkavaa viikkoa.

mama kirjoitti...

Tuota minulle kanssa :)