torstai 25. huhtikuuta 2013

Haukion kala

Jäät sulavat vesisateen ansiosta paikoilleen ja vedet pääsevät taas hengittelemään happea.

Se tietää sitä,  että kalastajien iloksi kalatkin nousevat ylemmäs ja käyvät katiskaan ja verkkoon. Saalista tulee. Kotikeittiössä laitetaan  nyt enemmän kalasta kuin mitä talvipakkasilla, silloin  listalla vallitsi lihan  herruus.

Minun kalani  ovat kaupan tiskillä, siellä  se odottaa hyvin fileroituna,  sillä inhoan ruotoja..
No olen  kyllä oppinut poistamaan ruodot hyvin itsekkin pinseteillä,  siitä kiitos ruokaohjelmille,
mutta muutaman kerran olen joutunut ensiapuun kurkkuun jumittuneen ruodon takia ja se ei naurata..

Haukea varmasti saadaan nyt hyvin ja sitten mietitään, mitä tehtäisiin..paistetaanko pannulla vai uunissa, tehdäänkö mureketta vai kalapullia, laatikkoa vai mitä? Tämän ohjeen löysin yhdestä blogista. Lisäykset  ovat  sitten  taas ihan minun  omaa  ideaani.

Tässä  sinulle simppeli ohje,  joka on  sekä helppo että nopea,  ja tällä onnistuu vaikkapa kalapullat tai pihvit..vaikkapa burgeriin.
Ohjeen nimi tulee  perusraaka-aineesta,  mutta jotain muutakin tuttua siinä on :-)

Näin sen teet Haukion kalan:

500 gr haukifileitä
½ sipuli pilkottuna
½ rkl sitruunamehua
1½ dl kermaa
½ dl korppujauhoja
½ tl suolaa
valkopippuria
reippaasti tilliä ( mielellään tuoretta)
1 muna
liraus valkkaria
voita paistamiseen

1
Paloittele ja aja tasaiseksi massaksi. Lisää muut ainekset ja aja vielä vähän että ainekset sekoittuvat tasaisesti. ( Enkä malta olla lirauttamasta valkkaria sekaan..taaskaan! )
2
Lämmitä paistinpannu keskilämpimäksi. Laita reilu kimpale voita pannulle ja odottele kunnes voi lopettaa kuplimisen.
3
Nostele lusikalla massaa keoksi pannulle. ( voisi ehkä kokeilla myös silikonimuottiakin?..oma vinkki)
Älä paista liian kovalla, sillä taikina ruskistuu helposti ja on vaarassa palaa..
Kuitenkin on odotettava ettei ala yrittää kääntää liian aikaisin, jolloin se murtuu.
Joten malttia malttia. Sitähän hyvällä kokilla on?

Nosta pihvit tarjoiluvadille ja laita uunin lämpöön odottamaan tarjolle asettamista.

4
Tarjoile raikkaan salaatin ja kermaviilikastikkeen kera.


HYVÄÄ VAPPUA!

Maireanna






3 kommenttia:

Harakka kirjoitti...

Tästähän tulisikin hyvä vappuateria!

Maireanna kirjoitti...

Harakka:
Eiks vaan..! Minä ainakin laitan..ja jospa ehtisin napata kuvan ennenkuin se häviää suihin!
Klaara Wappen :-) ..vai miten se nyt oli? Hik!

Hanneles bokparadis kirjoitti...

meren kaloja syön enimmäkseen