tiistai 4. joulukuuta 2012

Nopeat etikkakasvikset

Alkuvalmisteluja Jouluun on hyvä aloittaa jo. Minä en aio leipoa kuin aivan vähän, mutta en ole päättänyt vielä mitä teen itse. Ehkä kristallipullia ja ihka ensimmäiseksi hedelmäkakku. Se onkin tehtävä pikimiten- siis pian! Tortut paistan valmiista voitaikinasta ja pipareita ehkä pellillinen ja siinä se kahvileivistä.

Kinkku paistuu varmaan aaton vastaisena yönä...muusta en tiedä. Eiköhän kuitenkin kaikkea löytyne kun aatto koittaa?

Tämä etikkakasvisjuttu tuntuu niin hyvälle, että tätä aion kokeilla kun on vielä niin helppokin.
Siis ohje on :

500 gr vihanneksia
( ruusukaalia, retiisejä, porkkanaa ja kukkakaalia)
tai ihan mitä oma mieliteko ehdottaa?
5 dl etikkaa
2½ dl vettä
1½ dl sokeria
2 laakerinlehteä
1 rkl sinapinsiemeniä
pari oksaa rosmariinia

1
Pilko pestyt ja kuoritut vihannekset suupalan
 kokoisiksi viipaleiksi ja lohkoiksi.
Laita ne puhtaaseen lasipurkkeihin.
Erottele halutessasi voimakkaan väriset kasvikset eri purkkeihin 
jotta ne eivät värjää muita.
2
Mittaa kattilaan etikka, vesi ja sokeri.
Lisää laakerinlehdet,
sinapinsiemenet ja rosmariinin oksat.
3
Kuumenna seos kattilassa kiehuvaksi 
keskilämmössä, välillä sekoittaen.
4
Kaada kuuma mausteliemi purkkeihin 
niin että kasvikset peittyvät.
Kaavi mukaan myös yrtit ja sinapinsiemenet.
5
Kierrä purkkien kannet kiinni ja anna jäähtyä.
Nosta jääkaappiin ja anna maustua pari tuntia,
tai yön yli.
¤
¤
Tämän ohjeen myötä, toivotan
Juhlallista 
Itsenäisyyspäivää!



1 kommentti:

Maria-Amanda kirjoitti...

Hyvä ohje, pitäis kokeilla :) Oikein hyvää Itsenäisyyspäivää toivotan sinullekin!