maanantai 4. kesäkuuta 2012

PAISTETUT AHVENET ja pinaatti-tomaattivokki



Tähän aikaan saadaan hyvin kalaa. Tulee verkoilla, katiskalla ja mikä parasta, ongella!

Onkeen tarttuu ahvenia ja miten makeita makupaloja ne onkaan sitten ruokapöydässä kalastajalle!

Eikä ruodotkaan haittaa, ja  nehän saa pinsetillä pois kunhan opettelee sen oikein tekemään.

Tämän ohjeen kopsasin  K-kaupan kesäherkut kirjasta ja kuvakin on sieltä, siksi kiilto kuvassa.

Kunhan pakkaamiselta ehdin, niin suunnistan kalatiskille, sieltä toivon löytäväni ahvenia minäkin ja
 sitten paistan niitä taatusti. Ohjeessa ahvenet ovat kuitenkin  pakasteita, mutta  kalastajat ja kalastajien vaimot tietävät miten kalat perataan, joten siihen ei tule ohjetta..Minulla on taito varmaan jo ruostunut..siitä on niin kauan kun olen sitä viimeksi tehnyt.
Nyt ohjeeseen: Paistetut ahvenet

1 pss ( 300 gr ) Pirkka ahvenfileitä
voita
öljyä
suolaa
mustapippuria

Pinaatti- tomaattivokki:

½ dl pinjan siemeniä
1 iso sipuli
150 gr Pirkka-pinaattia
4 tomaattia
½ tlk ( à 385 g Pirkka-salaattijuustokuutioita
1 rkl öljyä
1 rkl limetti- tai sitruunamehua
suolaa
mustapippuria
sokeria
tuoretta tilliä

1
Sulata ahvenet.  Tai ( perkaa ahvenet fileiksi ).
2
Paahda pinjansiemenet kuivalla paistinpannulla. Varo että eivät pala. Siirrä ne sivuun odottamaan.
3
Hienonna sipuli. Huuhtele ja hienonna pinaatti. Kuutioi tomaatti. Valuta salaattijuustokuutiot.
4
Kuullota sipuli öljyssä. Lisää joukkoon pinaatti ja vokkaa muutama minuutti.
5
Lisää tomaatit pannulle ja mausta seos limetillä, suolalla,  pippurilla ja sokerilla.
Ripottele päälle salaattijuustokuutiot.
6
Paista kalat  voi-öljyseoksessa kummaltakin puolelta pari minuuttia.
Mausta fileet suolalla ja pippurilla. Silppua  kalojen päälle paljon tuoretta tilliä!

Tarjoa lisäksi uusia perunoita.


Mitä muuta tämä kaipaa..?
Korkeintaan uusia kotimaisia tomaatteja lohkoina! NAM.. 



Ei kommentteja: