sunnuntai 1. huhtikuuta 2012

PÄÄSIÄISPIIRAKKAA..

Vielä ehtii leipoa Pääsiäseksi vaikka mitä. Yksi tuttavani aikoi tehdä simaa. Sehän on enemmänkin  vappujuomana tunnettu. Mutta sehän sopii tosi hienosti pääsiäiseenkin väriltään ja maultaan. Taidan huomenna laittaa minäkin siman porisemaan.. Kotiliesilehdessä oli herkullisen näköinen piirakkaohje ja sen laitankin tämän postauksen pääaiheeksi. Siihen menee kyllä munia kuusi kappaletta. Huomasin eilen  kaupassa että se "munapula" oli ihan tosipuhetta?
Halvat munat olivat hävinneet tyystin hyllyistä, oli vain niitä minun suosimiani luomumunia. Siis, minua se pula ei haittaa. Tuen kunnollista kanojen kasvatusolosuhteiden suosimista henkeen ja vereen..

Mutta mitä tähän pääsiäispiirakkaan laitetaan? Kerää nämä pöydälle:

500 gr voitaikinaa
TÄYTE:
400 gr kypsää broilerinlihaa
6 munaa( keitettyinä)
250 gr tuoretta pinaattia
100g nuoria voikukanlehtiä, rucolaa tai pinaattia
2 rkl oliiviöljyä
1 sipuli
500 g ricotta-tuorejuustoa
tai cottage-cheese-raejuustoa
1 dl parmesaaniraastetta
100 g Provolone-juustoa
tai ikääntynyttä Gruyere-juustoa

VOITELUUN:
muna

1
Ota voitaikina sulamaan tai valmista se itse: 250 g voita, 4 dl hiivaleipäjauhoja, ½ dl vettä. Nypi jauhot kylmä. kuutioksi paloiteltu voi muruiseksi. Lisää vesi. Nypi tasaiseksi taikinaksi ja laita lepäämään vähäksi aikaa kylmään.
Kauli levyksi ja aseta irtopohjaiseen vuoan pohjalle ja reunoille myös taikinaa  riittävästi.
Jätä kolmannes taikinasta piirakan kaulittavaksi  kanneksi.
2
Käytä piirakkaan tähteeksi jäänyttä lihaa tai ruskista broilerinsuikaleita, mausta liha suolalla, pippurilla ja sitruunalla.
Keitä munia 10 minuuttia. Jäähdytä kylmässä vedessä muutama minuutti, kuori ja halkaise.
3
Huuhdo pinaatti ja rucola. Ryöppää lehdet nopeasti vähässä vedessä paistokasarissa ja valuta siivilässä. Purista jäähtyneistä lehdistä vesi ja leikkaa silpuksi. Silppua sipuli ja kuullota öljytilkassa pannulla.
Sekoita pinaattiseos jäähtyneeseen sipuliin.
Lisää myös juustot.
4
Levitä broilerinpalat taikinapohjalle. Kaada pinaatti-juustoseos päälle. Aseta täytteen päälle halkaistut munat ja nosta taikinalevy kanneksi.
Painele taikinanreunat tiukasti ja voitele pinta munalla.
paista 200 aseisessa uunissa noin 40 minuuttia.
¤
Olen lisännyt viimeaikoina usein ruokaan tuoretta pinaattia.
Viimeksi tänään, sai kunnon lihapullakastike pinaattivahvistuksen.
oli kuulemma hyvää ja maukasta!
Tavallinen perunamuusikin sai keväisen täräyksen
juureksista. Väriä lautasella Palmusunnuntain tapaan..
¤
Alkaa pääsiäisviikko.
Kiirettä, kiirettä
myös kyökissä!
Nähdään taas..


2 kommenttia:

Harakka kirjoitti...

Sulla on siellä kaunis pääsiäispöytä koristeineen jo valmiina pääsiäistä vastaanottamaan.
Ja se simahan onkin hyvä idea pääsiäisen juomaksi. Se on muuten hyvääkin ja ihan yhtä hyvinhän se sopiikin pääsiäisjuomaksi kuin vappujuomaksi..
Piirakka on varmaan hyvä ja maittava.
pitäisköhän kokeilla sitä.
Ja pinaatti on terveellistä ja rautapitoista, eli kannattaa kyllä käyttää ruuissa.

Piparipulla kirjoitti...

Huomasin että suomalaiset rakastavat koristelua! Joulun ja Pääsiäisen koristelu eniten, ja se on tosi mukava asia.
Italiassa me emme tee sitä paljon.