perjantai 3. helmikuuta 2012

MUIKKURUUKKU

Ulkona paukkuu kireä pakkanen lähellä kolmeakymmentä, vaikka auringon luulisi vähän lämmittävän.
 Sisällä on onneksi  lämmintä. Killimaaria sen  tietää.
¤
Talvikalastajilla   muikkuverkkosaalis on nyt kovan työn takana..
 Kylmyys  ainakin haittaa ja saaliskin saattaa olla  nyt  aika pientä.
 Silti mieleni minun tekevi, mieli tekee  nyt  kalakukkoa!
  Voisihan sen kyllä  tehdä itsekkin, mutta..enpä tiedä,
osaisinko edes sitä  tehdä, olen kyllä  yrittänyt.. siedettävällä menestyksellä.

. Kyllä täällä Kalakukkoleipomo Hanna Partanen
on ylitse muiden valtakunnan ykkönen sen teossa. 

Muikuista saa monenlaista terveellistä ruokaa joka on vielä kevyttäkin,
 jos ei kermalla lotraa, mutta ainahan minä  sitä sinne lotraan eikä haittaa! Sillä maku ruuassa on tärkein.

Olen saanut syödä tätä  muikkuruukkua
 Muikkuravintola Sampossa
ja voi että se on hyvää...
 Lisäsin itse  tähän vaan pekonia, joten tuunasin vähän.
 Tässä ohje kaikkien käyttöön:

500 gr pikkumuikkuja
1 iso sipuli
2 rkl voita
1 rkl kokonaisia mustapippureita
1 tl suolaa
½ dl kuohukermaa ( hmh..namh)
100 gr pekonia tai savukylkeä
tilliä

1
Perkaa muikut. Silppua sipulit ja kuullota ne pehmeäksi.
2
Lado muikut ja sipulit kerroksittain, väleihin myös  mustapippurit ja suolaa. Kaada kermaa myös väleihin.
3
Viipaloi pekoni (tai savukylki) vuokaan päällimmäiseksi.
Laita 150 asteiseen uuniin peitettynä  foliolla.
 Anna kypsyä uunissa noin tunti. Ota loppua-ajalla folio pois
ja anna lihan saada väriä, saa tulla rapsakkakin,
 on siten  makoisampaa, mielestäni.

Tämän muikkuruukun seuraksi et tarvitse kuin rapean salaatin.





2 kommenttia:

Harakka kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Yaelian kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

Tuorein postaukseni

Juhannuksen aikaan pitäisi kukkien olla parhaimmillaan?

 Vaan ovatko? Kaikki on myöhässä kuukauden. Kevät jäi jonnekkin välille. Linnutkin huomasi sen. Onneksi läheisen torin koristeomenapuut k...