tiistai 10. tammikuuta 2012

HELPPO MUSTIKKAPULLA

Tammikuu on alkanut aivan tyypillisessä säässä, pikkupakkasessa,  keveässä lumisateessa. Aurinkokin näyttäytyy jo melkein päivittäin. Mennään kukonaskelin kevättä kohti! Tässä kuussa meillä on  neljät syntymäpäivät ja eilen se suma alkoi. Tytär täytti 47 vee, lauantaina olisi vanhempi poika täyttänyt 50. ( Poismenosta on jo 30 vuotta :-( , vakava sairaus uuvutti 20 vuotiaana)
Sunnuntaina täyttää pojantytär 18 vee! On siis monioloinen juhlasuma.. Ei tiedä, itkeäkkö vai nauraa. Sellaista elämä on.
Tyttärelle leivoin oheisen mustikkapullan ja se olikin tosi helppo tehdä. Ohje on KG-lehdestä, vuodelta 2007. Ei siis pitäisi olla paljoa kaloreitakaan, joten suosittelen:

TARVITAAN VAIN:
2 munaa
1½ dl sokeria
2 dl rasvatonta maitoa
125 g sulatettua margariinia ( rasvaa 60%)
2 tl kardemummaa
4 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
VÄLIIN:
3 dl mustikoita
½ dl sokeria
PINNALLE:
2 rkl tomusokeria
1
Sekoita munat ja sokeri kulhossa puukauhalla. Lisää joukkoon maito, sulatettu ja jäähdytetty rasva, sekä kardemumma. Sekoita tasaiseksi. Lisää taikinaan vehnäjauho-leivinjauheseos ja sekoita vain senverran että ainekset sekoittuvat.
2
Kaada kolmasosa taikinasta voideltuun tasapohjaiseen vuokaan ja ripottele mustikoita kerros. Lisää vuoroin taikinakerroksella ja mustikkakerroksella. Viimeiseksi sitten loput taikinasta.
3
Paista 175 asteessa 55 minuuttia.
4
Paistamisen jälkeen anna paistoksen jäähtyä 20-30 minuuttia.
Kumoa sitten varovasti ensin toiselle lautaselle ja sitten tarjoilulautaselle niin että paistopinta tulee päällimmäiseksi. Anna jäähtyä.
Siivilöi pinnalle ennen tarjoilua tomusokeria.
¤
Tarjosin pullaa vaniljakastikkeen kanssa ja tämä pulla on mielestäni hyvä pullaehdotus sellaisille henkilöille jotka karttavat hiivaa!

2 kommenttia:

Hallatar kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Maireanna kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.