sunnuntai 11. syyskuuta 2011

SYKSYISIÄ VOIMARUOKIA

 Sienistä saa oi niin maittavan salaatin että sitä alkaa tehdä mieli vaikka olisi flunssassakin. No jokainenhan sen osaa tehdä?  Putsaat sienet, kiehautat kiehuvassa vedessä kattilassa. Valuta sienet, ja pilko pieniksi, lisää pilkottua sipulia ,kuohukermaa, pieniksi hakattua  tilliä ( paljon ), mustapippuria, suolaa, ja tippa sitruunamehua. Mieltymyksen mukaan voi lisätä smetanaa ja omenapaloja. Se on siinä. Kun antaa tekeytyä jääkaapissa silläaikaa kun laittaa muuta ruokaa niin nam.

 Puolukoista saat puolukkapuuroa kun kiehautat putsatut puolukat kattilassa jossa on tietenkin vettä. Siivilöit kiehuttua marjankuoret pois. Kiehuvaan mehuun lisäät mannaryynejä siten kuin tekisit aina mannapuuron. Nyt on vaan mausteena puolukka, lisää sokeria myös, se on se puolukan hyvä kaveri. Jäähtyneenä vatkaa hyvin, siitä tulee kevyttä, vaaleaa makeaa puolukkapuuroa

Aijai, jäi piuhat ja rensselit kuvaan...mutta flunssaisena ei jaksa nyt kiinnittää yksityiskohtiin niin huomiota. Ruoka oli pääasia ja kyllähän tuo jo maistuikin.Tuo valkkari jäi puoleen lasiin, ei se natsaa.
J.K. Lautasella maksapihviä,perunamuusia ja porkkanoita. Tuttua ruokaa syksyisin. Maksapihvejä taidan tehdä enimmäkseen talvella, mutta nyt toipilaana tuntui sille että nyt on maksapihvien paikka.
¤
Olo ei ole vielä hyvä, mutta parempi kuitenkin kuin eilen. Pikku-pikku askelin se lentsu hiipuu..

2 kommenttia:

buy edegra online kirjoitti...

Great post..!!!..This food is really so nutritious and good for health..

Harakka kirjoitti...

Nam, kun hyvää ruokaa olit jo jaksanut kokkailla. Ja marjapuurostakin tykkään.
Kiva juttu, kun paranemaan päin jo olet!