sunnuntai 17. huhtikuuta 2011

SITRUUNAINEN JUUSTOKAKKU

 
Posted by Picasa

Muutaman päivän päästä on jo Pääsiäinen. Kevään ensimmäiset juhlapyhät.
Silloin laitan ison liinan pöydälle, pajunkissat ja narsissit maljakoon,
pääseepä jokunen suklaamunakin pieneen kippoon raeruhojen ja tipujen lähettyville. Keltaiset verhot ovat jo eilen laitettu ja höyrypesuri saa lattiatason pesut tehtäväkseen ylihuomenna. Ikkunoitakin katselen sillä silmällä, että ennen pääsiäistä nekin on pestävä.
Entäs keittiöpuolella sitten? Alan miettiä, mitä laittaisi ruuaksi?
Taidan pitäytyä kalassa. Lajia en vielä tiedä, kyllä se selkiytyy ennen kiirastorstaita. Lisukkeet tietysti kasviksia ja jälkiruuaksi- arvasit oikein, mämmiä, tietty!
Mitäs kahvin kans..?
Poimin yhdestä lehdestä tämän juustokakun ohjeen ja aion kokeilla tätä:

SITRUUNAJUUSTOKAKKU

1 valmis torttupohja
2 tl voita
3 siruunan kuoret
1 vaniljatanko
2½ dl ruokokidesokeria
½ dl maissitärkkelystä
4 prk maustamatonta kevyttuorejuustoa
2 kananmunaa
1 tlk ( 200 g) ranskankermaa

SOKEROITU SITRUUNANKUORI
1 sitruuna
1 dl vettä
1½ dl sokeria

1
Valmista ensin koristeeksi tuleva sokeroitu sitruunankuori. Kuori ohuelti
sitruunan keltainen osa vaikkapa perunankuorimaveitsellä. laita vesi, sokeri ja sitruunankurisuikaleet kattilaan ja kuumenna hiljaisella lämmöllä. Muista sekoittaa. Kun sokeri on sulanut, keitä miedolla lämmöllä 30 minuuttia. Anna sitten jäähtyä.
2
Voitele irtopohjavuoka, (halk. 25 cm) Peitä sen jälkeen kelmulla pohja ja reunat (varmuuden vuoksi, estämään veden pääsy vuokaan). Leikkaa valmis torttupohja astiaan sopivaksi.
3
Pese sitruunat ja raasta keltainen kuoriosa. Mittaa sokeri ja maissitärkkelys isoon kulhoon, lisää tuorejuusto ja vatkaa sähkövatkaimella kuohkeaksi massaksi. Halkaise vaniljatanko ja raaputa sen siemenet seokseen.
Lisää munat, sitrusraaste ja ranskankerma. Vatkaa sekaisin.
4
Kaada seos torttupohjan päälle irtopohjavuokaan. Nosta se reunalliseen
uunivuokaan, johon olet kaatanut kiehuvaa vettä, sen verran, että 1/3 osa vuoan korkeudesta peittyy.
Kypsennä kakkua uunin alimmalla tasolla 175 asteessa, noin 55 minuuttia
kunnes täyte on hyytynyt ja alkanut saada väriä. Anna jäähtyä.
5
Kakun rakenne on huoneenlämmössä pehmeä, mutta muutama tunti tai yö jääkaapissa tekee sen rakenteen tiukemmaksi. Levitä sokeroitu sitruunankuori liemineen kakun pinnalle juuri ennen tarjoilua.

Vaikuttaa helpolle, mutta on ne omat kommervenkkinsä,
joten tuntuu työläällekkin..
mutta on varmasti vaivan arvoinen maultaankin.
Silti kannattaa kokeilla.

HYVÄÄ PÄÄSIÄISTÄ JOKAISELLE HERKKUSUULLE !

4 kommenttia:

Yaelian kirjoitti...

Nami! Rakastan juustokakkuja ja etenkin sitruunaisia sellaisia.Meillä on kesän kynnyksellä täällä pyhä,jolloin syödään paljon maitotuotteita,ja silloin löytyy vaikka minkälaisia juustokakkuja.Mukavaa palmusunnuntaita!

Tupu kirjoitti...

Vau, komean näköinen ja niin suussa sulavaa.

arleena kirjoitti...

Näyttää hyvältä.

Evelynn kirjoitti...

Olen ensivierailulla blogissasi ja olen myyty! Ihana, ihana blogi! Tästä tuli heti yksi suosikeistani.

Kokeilemisen arvoisia ohjeita sulla täällä, tämäkin vaikuttaa oikein herkulliselle =)

Sinut varmaan saa lisätä omalle blogilistalle?

Tuorein postaukseni

Marjapiirakkaa pitkästä aikaa..!

Että onkin ollut koleaa koko KESÄ ? Elämänmenokin  on sen mukaista, olen viihtynyt vain sisätiloissa, ja väsyttää ihan julmetusti. Ei jaksai...