keskiviikko 22. syyskuuta 2010

MAUSTEINEN SYYSPATA / Karppausmalliin.

Olen opiskellut karppaajien ruokailutottumuksia.
Kirjastosta on vaan jostakin syystä tarttunut sellaisia mukaan.
 Olenkin alkanut ajatella, että omat ruokailutottumukset ovat olleet ihan metsästä.
 Puputellut rasvatonta ruokaa ja maha on vaan kasvanut.. Jossain on siis vika.?
 Sauvakävelyä on tullut harrastettua jokapäivä, kerran- kaksi päivässä!
 Ähky olo vaan ei poistu?

Nyt olen jonkunaikaa tutkiskellut karppaajan keittokirjaa ja tehnyt ohjeiden mukaan, kas kummaa?
 Turvotus on hävinnyt, samoin nälkä. Annos on linnun annos. En tarvitse lautasmalliksi
kuin pienen lautasen. Ruokaan laitan voita ja öljyä, A- luokan makkaroita,
 lihaa, kanaa, kalaa ja kasviksia.
Kuohukermaa, mausteita merisuolaa...ihan kuin kotona ennen, silloin 50 luvulla.
 Just! Löydänköhän sen entisen minäni vielä tässä tämän talven aikana?

Nyt siihen päivän ohjeeseen.
Tarpeet pataan:

500 g naudan etuselkää
2-4 tulista A- luokan makkaraa
2 keltasipulia
1 valkosipulia
2 paprikaa
2-3 rkl tomaattisosetta
1 prk tomaattimurskaa
2-3 dl punaviiniä
1 maustemitta chilijauhetta
½-1 tl timjamia
½-1 tl kuminaa
1 tl murskattua mustapippuria
3-4 laakerinlehteä
suolaa
vettä
voita
turkkilaista jogurttia

1
Kuori sipuli ja valkosipuli. leikkaa naudanliha suurehkoiksi paloiksi, mutta älä puhdista lihaa.
 Ruskista lihapalat voissa. Ruskista lihasta jääneessä rasvassa valkosipulinkynnet,
 keltasipulilohkot, kuutioidut makkarat ja paprikat.
 Lisää tomaattisose,viini ja mausteet. Lisää pataan vettä niin että ainekset peittyvät.
2
Anna hautua 2½ tuntia uunissa sekoittamatta.
 Poista kansi, nosta lämpötilaa ja anna kiehua niin että suurinosa nesteestä haihtuu.
Kääntele lihapaloja varoen ettei lihapalat murene.

Tarjoa turkkilaisen jogurtin ja vihreän salaatin kera.
HYVÄÄ RUOKAHALUA!

4 kommenttia:

Jael kirjoitti...

Hiilihydraattien vähentäminen ja niiden korvaaminen vaikka hyvillä sellaisilla (täysjyvätuotteet)on kyllä hyvä juttu.Itsellänikin oli sama juttu,söin super terveellisesti ja lihoin....

Maireanna kirjoitti...

Heti kroppa sotii..päätä säree :-/
Näinkö vaikeeta sen heti pitää olla? utta pakko kai se on kestää jos meinaa keijukaiseksi tulla..:_)

seijastiina kirjoitti...

Kroppa sottii alussa, mutta viikon päästä tuntuu hyvältä ja olo on energinen, kyllä jätän vähäksi aikaa viljan, sokerin pois, on hyvä olla!
Välillä ratkean herkutteluun, mutta nyt on tarkoitus aloittaa kunnolla.
Soppa /pata kuulostaa hyvältä, kokeilen sitä kiitos :P

Unknown kirjoitti...

Minä olen kai itsepäinen, kun en ole koskaan suostunut luopumaan mistään. Kerma ja voi ovat olleet aina käytössä. Syönyt olen aina sitä mitä olen halunnut. Ylipainosta on kokemusta,laihduttamisesta ei, kerran olen laihtunut 30 kg, en siis laihduttanut. Paino on muutenkin seilannut ylös ja alas, nyt taas mennään ylöspäin..eli liikaa on syöty.