keskiviikko 28. heinäkuuta 2010

SILLIKAVIAARI

Helteellä lienee syynsä siihen, että tulee silmäiltyä suolaisia lisäkkeitä. Ja niinhän siinä kävi että taas  silliosastolle mentiin. Tämä vaikuttaa oikeastaan puffettipöydän vetonaulalta...hupenee taatusti nopeasti.
Alkutyö vie suurimman ajan, sitten vain sekoitusta ja kaviaari kylmään tekeytymään.

200 g matjessillifileitä
1 dl kermaviiliä
1½ dl majoneesia
4 rkl mätitahnaa
1 punasipuli hienoksi hakattuna
1 puolikas purjoa, hienoksi suikaloituna
2 rkl tilliä hienonnettuna
6 keitettyä uutta perunaa kuorittuina ja kuutioituna

1
Kuivaa sillifileet ja leikkaa vinottain noin 1 cm levyisiksi paloiksi.
2
Sekoita kaikki ainekset paitsi silli ja perunat.
3
Kääntele silli ja perunat sekaan vasta lopuksi.
Anna kaviaarin vetäytyä ennen tarjoilua.

2 kommenttia:

Heli Innala kirjoitti...

Teen itse äidiltä saadulla ohjeella sillikaviaaria, joka on aina juhlissa vama hitti. Sekoitan yhteen pilkottuja ravintolasillifileitä, kananmunaa, kermaviiliä, kesäsipulia, tilliä, hiukan sinappia ja mustapippuria. Se on siinä! Aivan taivaallista uusien perunoiden kanssa.

Anna kirjoitti...

Heli:
Kuulostaa hyvältä ja tutulta..varmaan lapsuudessani kotona tekivät samalla ohjeella.
Aion verestää muistoja, teen ensi viikolla kun nuo helteetkin näköjään jatkuu. Suolaista pitää laittaa ettei kuukahda!

Tuorein postaukseni

Juhannuksen aikaan pitäisi kukkien olla parhaimmillaan?

 Vaan ovatko? Kaikki on myöhässä kuukauden. Kevät jäi jonnekkin välille. Linnutkin huomasi sen. Onneksi läheisen torin koristeomenapuut k...