keskiviikko 16. kesäkuuta 2010

KESÄINEN SOKERIKAKKU

Posted by Picasa
Tämä kuuluu taas niihin simppelihelppoihin kahvikakkuihin ja tarpeet ihan minimaaliset.
 Vaikka tohtorisetä sanoikin että sokerit ja rasvat pois, niin- saanhan edes tehdä,
 jos en saisi maistaakkaan, vai mitä? Ja sitä tuoksuttelua ei kukaan setä minulta kiellä.
Tämän ohjeen  poimin  jostain kesäisestä lehdestä.
Kokoa nämä työpöydällesi:

-50 gr voita
- 2 munaa
-2 dl sokeria
- 1 dl maitoa tai vettä
- 2½ dl vehnäjauhoja
-1½ tl leivinjauhetta
- 2 tl vaniljasokeria tai 1 sitruunan kuori ja mehu.
1
Säädä uuni 175 asteeseen. Sulata voi ja anna sen jäähtyä
2
Vispaa munat ja sokeri kuohkeaksi.
3
Lisää jäähtynyt voi ja maito/ vesi.
4
Sekoita jauhot, leivinjauhe ja mahdollinen vaniljasokeri keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan. Lisää sitruunan kuori ja mehu, jos haluat maustaa niillä.
5
Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan.( Vaikka kakkupohja on aika perinteinen, niin nykyään voi kakkuvuoan  muodoilla leikitellä. Tarjonta on ilahduttavan laaja.)

6
Paista noin 45 minuuttia.

3 kommenttia:

Hallatar kirjoitti...

Ihanan houkutteleva. =)

Taidan kokeilla tuota, mutta muutan vaan jauhot gluteenittomiksi. Gluteenittomia jauhoja laitetaan himpun verran vähemmän. Arvioisin että tuohon annokseen niitä tulisi n:2dl.

Mie niin pidän vaniljasta ja sitruunasta. =)

Maireanna kirjoitti...

Una:
Pitääpä etsiä gluteenittomia ohjeita myös tänne :-)
Tytöt on tehty suklaasta, vaniljasta,
mansikoista, mustikoista..ja siruunasta

Harakka kirjoitti...

Tuntuipa tääkin ohje tosi hyvältä ja heklpolta tehä!
Mä haenkin aina sellasia ohjeita, mitkä on helppoja ja äkkiä tehtyjä, mutta silti hyviä!
Kiitos tästä ohjeesta, ihan varmasti kokeilen tätäkin!

Sulla on ollut monta hyvää ohjetta,.
Sitä edellistä kakunohjettakin kokeilin, ja oli tosi hyvää, toisenkin jo tein..
Kiitos sulle!