tiistai 20. huhtikuuta 2010

KANTARELLI-PEKONIKASTIKE

Kaivelin pakastimen periä ja käteeni osui viimeinen kantarellipussi. Mietin, mitä niistä tekisi.
 Ei mitään tavallista, mutta kuitenkin.. Selailin yhtä lehteä ja silmiini sattui tämä ohje.
 Mitähän jos tekisin kokeilun tästä kastikkeesta ?
 Tarkistin tarpeet kaapista, vain kerma ja pekoni pitää hakea kaupasta.
Näillä kastike syntyy:

1 l kantarelleja
170 gr pekonia
1  sipuli
1  rkl vehnäjauhoja
3  dl  vettä
1  lihaliemikuutio
0,5  tl jauhettua maustepippuria
2   tl   sinappia
2   dl  kermaa
       kirveliä, persiljaa ja suolaa.
1
Paloittele ( sulaneet) tai (tuoreet) sienet pienemmiksi paloiksi. Kuori ja hienonna sipuli. Kuutioi pekonit.
Laita kylmälle pannulle pekonipalat ja kuumenna. Kun lihasta irtoaa hyvin rasvaa, lisää joukkoon sipulit. Kuullota hetki.
2
Lisää kantarellit ja kiehauta, kunnes sienistä irronnut neste on haihtunut. Ripottele joukkoon vehnäjauhot ja sekoita.
Kaada pannulle vesi ja sekoita tasaiseksi kastikkeeksi. Murenna joukkoon lihaliemikuutio, pippuri ja sinappi. Anna hautua miedolla lämmöllä 5 minuuttia. Lisää kerma ja kirveli. Maista, ja lisää mitä oma suu sanoo...

Lehti ohjeessa vinkataan, että tästä tulee herkullista piirakantäytettä. Lisää kastikkeeseen vain 2 kananmunaa.
Piirakkapohjaksi ruispiirakkataikina. Niitähän löytyy kaupan pakastealtaasta jos ei itse viitsi värkätä.
Kauli taikina vuoan pohjalle ja kaada kastike päälle. Viimeiseksi ripottele 2 dl juustoraastetta päälle ja paista 200 asteessa 30 minuuttia.

Luulenpa että tulee hyvää..kommentoin siitä sitten kun piirakka on syöty.

7 kommenttia:

Jael kirjoitti...

Kantarellit ovat ihania! Täällä ei tuoreita löydy mutta joku aika sitten löysin kuivattuja kantarelleja:-)

Maireanna kirjoitti...

Minulla oli pakastettuja :-)

Hanneles bokparadis kirjoitti...

Kanttarellit namia.

Harakka kirjoitti...

Voi aaah, kun vesi herahti kielelle, varmaan tosi hyvää!

Maireanna kirjoitti...

Kyllä me ollaan herkuttelijoita !
Hyvää, namia viikonloppua!

Anonyymi kirjoitti...

mistä löysit kuivattuja kantarelleja

Maireanna kirjoitti...

Itse olin kuivattanut syksyllä :-)