keskiviikko 17. maaliskuuta 2010

SIPULIPIZZAA..

Posted by Picasa
Köökkipuolella on menty kevättä kohen..siis, kevennetty. Lautaselle eksyy salaatinlehtiä,  tomaattia, kurkkua..Kasvis muutettu välillä keiton muotoon. Mutta, onkohan vaakaviisari liimattu siihen yhteen lukemaan, kun se ei muuta osoitettaan? Kun nyt  sää on  antanut myöten,  nokka on saanut raitista ilmaa ja keho liikuntaa. Mutta! Annas olla, aloin ihmetellä jalan oikuttelua kävellessä..diagnoosiksi tuli, uskokaa tai älkää..penikkatauti! Totesin terveyskeskuksessa että,- no johan tuo aika olikin, kun ikkää alkaa olla 70! Ja olin kuullut, että sitä oli vain koirilla :-0 Netistä luin että mikä se oikein on, niin.selvisi että.mullahan on melkein sama vaiva kuin David Beckhamilla :-)
Siitäkös minun piti puhua, vaikka otsikko on pizza Eikös he syöneet pizzaa hekin..?
Minun pizzani on sipulista tehty, ja perunavellin kaverina maistui pitkästä aikaa hyvälle. ( On se kielletty herkku)

SIPULIPIZZA
Pohjaan:
30 g vehnäjauhoja (noin ½ dl)
30 g ruisjauhoja
½ dl vettä
5 g kuivahiivaa
1 tl öljyä
½ tl suolaa

Tomaattikastike:
1 rkl tomaattipyrettä
1 dl paseerattua tomaattia
1 rkl ketsuppia
oreganoa, basilicaa
mustapippuria, suolaa.

Sipulitäyte:
2 pientä tai yksi iso punasipuli
2 tl öljyä
1 valkosipulinkynsi

Lisäksi:
125 g kevytmozzarellaa
5 kirsikkatomaattia
5 tummaa oliivia
nippu rucolaa.

Sekoita taikina . Sekoita hiiva reilusti kädenlämpimään veteen. Lisää öljy, huoneenlämpöiset jauhot ja suola.
Anna taikinan kohota liinana alla puolituntia.
Aseta uuni 275-300 asteeseen. Tee tomaattikastike: laita kattilaan tomaattipyree sekä tomaatti. Lisää mausteet ja anna hautua. Kuumennapaistinpannulla öljyä ja lisää renkaiksi leikattu punasipuli. Kuullota.Lisää viipaloitu valkosipulinkynsi. hauduta hetki.
kaaviloi pizzapohja. Kohota 5-10 minuuttia. Lusikoi ensin tomaattikastike pohjalle ja lisää sitten sipulitäyte.
Raasta mozzarella päälle, viipaloi kirsikkatomaatit ja oliivit. Kypsennä pizzaa kunnes pohja ja juusto kuplivat ja pinta on kauniin värinen.

Lisää valmiin pizzan päälle tuppo silputtua rucolaa.
¤
Sipuli ei näytä tosin kauniilta pizzassa, mutta maku..hm..taivaallinen.  Ja huom! tämä oli yhden syöjän pizza, ks. ohjemäärät.

5 kommenttia:

Yaelian kirjoitti...

Varmaankin oli hyvää!

Harakka kirjoitti...

Voi nami!

Anna kirjoitti...

Yaelin ja Harakka: ollaan näköjään samaan aikaan koneella :-) Joo, oli namia, ja nyt omatunto sipeltää että lenkille, mars!

Hannelen paratiisi kirjoitti...

Oma pizza on namia.

Pia kirjoitti...

Savo on kyllä varsin mukavaa myös kuunneltuna!Lepposta ja letkeetä, siinä ihan rupee miettiin miks itte puhuuki niin jäykästi (sekotusta rovaniemen ja oulun murteesta :D)
Terveisiä vain takaisin Kuopioon, toivottavasti pääsee vielä pian käymään uuestaan! jäi kauppahallissa ne "Mualiman pienimmät kalakukotki" maistamatta! :(

Tuorein postaukseni

Juhannuksen aikaan pitäisi kukkien olla parhaimmillaan?

 Vaan ovatko? Kaikki on myöhässä kuukauden. Kevät jäi jonnekkin välille. Linnutkin huomasi sen. Onneksi läheisen torin koristeomenapuut k...