maanantai 29. maaliskuuta 2010

PERINTEINEN RAHKAPIIRAKKA

Posted by Picasa
Suu messingillä kahvipöydässä, piitkästä aikaa. Onkin ollut vaan korppua ja vesikeksejä, makuhermot kapinoineet viikkokaupalla että pullaa, pullaa.. On se kumma?
Sain kaappiin vihdoin leivontatarpeita ja tällaista jälkeä tuli. Nami, nami..
Ohje on ihan peruskamaa, ja oma lisäykseni oli papaijapalat ja kaapissa seisoneet mariannamurut. Minttuinen säväys ei ollut hassumpi.
Tarpeet piirakkaan: 75 g voita
½  dl sokeria
1 muna
2  dl maitoa
25 g hiivaa
1 tl suolaa
n. 6 dl vehnäjauhoja
TÄYTE:
2½ dl maitorahkaa
1 dl sokeria
2 dl kermaa
2 munaa
2 tl vaniljasokeria
1 sitruunan mehu-raastettu kuori
1 dl rusinoita
1 dl marianna-rakeita
2 dl papaijapaloja.
1
Sekoita pohja-aineet ja anna kohota. Kauli pellisen kokoiseksi ja anna taas kohota. Silläaikaa tee täyte.
2
Levitä täyte pohjalle ja paista 200 asteessa kunnes se saa kauniin värin.

3 kommenttia:

Harakka kirjoitti...

Tämän ohjeen nappaan heti, kiitos!

Hannele kirjoitti...

P.S.
eihän marianna ja papaija perinteistä :)

Maireanna kirjoitti...

Hannelelle: Pohja on perinteinen, mutta uutta ne hedelmät. Ennen oli vain rusinat höysteenä. Hyvää sekin on, mutta uutta sotken aina mukaan :-)