tiistai 29. joulukuuta 2009

KEVYT KESÄKURPITSAKEITTO

Salaatin kaveriksi kaipaa keittoa. Tämä ohje tuli vastaani etsiessäni jotain alkua pohjaksi. Tietysti sävelsin sitä mieleisekseni ja ohjeen ruokakerman korvasin rasvattomalla maidolla.
Taisin heitellä myös yrttejä mitä kaapista löytyi. Tässä ohje:


1 sipuli
10 cm pala purjoa
500 g kesäkurpitsaa
3 valkosipulinkynttä
7 dl vettä
1 fondikuutio
½ rkl basilicaa
½ chiliä
1 dl ruokakermaa ( 7% ) tämän korvasin rasvattomalla maidolla.
persiljasilppua
muutama krutonkikuutio

1

Hienonna sipuli ja purjosipuli. Kuutioi kesäkurpitsa. Kuullota sipulit ja kesäkurpitsa öljyssä kattilassa. Lisää vesi ja fondi. Keitä pehmeäksi.
2
Soseuta sauvasekoittimella ja lisää mausteet ja puristetut valkosipulin kynnet. Lisää maito. Kuumenna ja tarkista maku.
3
Tarjolle aesettaessa koristele persiljalla ja krutonkikuutioilla.
HYVÄÄ RUOKAHALUA!

2 kommenttia:

Yaelian kirjoitti...

Varmaankin oli hyvää!

Hannele kirjoitti...

Tykkään keitoista.

Tuorein postaukseni

Juhannuksen aikaan pitäisi kukkien olla parhaimmillaan?

 Vaan ovatko? Kaikki on myöhässä kuukauden. Kevät jäi jonnekkin välille. Linnutkin huomasi sen. Onneksi läheisen torin koristeomenapuut k...