lauantai 28. marraskuuta 2009

ADVENTTIVESPERIN ALKUKEITTO

Posted by Picasa
Huomenna on taas se päivä, jolloin kirkoissa kajahtaa HOOSIANNA!
Joulun aika virallisesti avautuu.
Takaraivossa raksuttaa että pian saa syödä yötäpäivää suolaista ja makeaa. Aah!
Mutta, mitä se "vatta" sanoo. Venyykö se?
Kuin vastatoimenpiteenä päätin suosia jouluun asti keittoja.
Auttaisko se. Keittojen viikot alkoi tällä keitolla:
PORKKANAKEITTO
4 porkkanaa
1 sipuli
pala selleriä
0,5 dl riisiä
2 rkl ruokaöljyä
7 dl vettä
1 prk Valion maustettua ruokakermaa (Kippari-savujuusto)
1 Knorrin Webetable Fond Du Chef ( fonditiiviste)
mustapippuria
0,25 tl muskottia
kuivattua tilliä
1
Kuori ja lohko kasvikset. Kuullota ne kattilassa öljyssä kevyesti. Lisää vesi, mausteet ja riisi. Keitä kypsiksi ja soseuta sauvasekoittimella.
2
Kuumenna keitto uudelleen kiehuvaksi, lisää ruokakerma, fondi ja tilli. Anna hymyillä hetken, eli kunnes kerma on kuumentunut.
Sopii joko kevyeksi pääruuaksi tai alkukeitoksi aiemmassa postauksessa tehtyjen parmesanikeksien kera.

3 kommenttia:

Harakka kirjoitti...

Aaaah, mulla tuli heti kamala nälkä, kun ohjeen luin, varmasti on hyvää, sulaa ihan suussa!

Hallatar kirjoitti...

Keitot ovat aina suloisia masulle. =)


Blogissani olisi jotakin siulle...

Hannele på Hisingen kirjoitti...

jospa tuota