Syyskuun viimeisen päivän merkeissä päätettiin tyttären kanssa pitää piirakantekotalkoot.
Kokeiltiin nyt joskus kuntoutuksessa ollessani Nurmeksessa Bomballa saamaani peruskarjalaista ohjetta. Tästä pitäisi tulla 80-100 kpl, mutta me saatiin vajaa 50 kpl aikaan.
Laitoin varmaan reilusti sydäntä. Muutenkin ohjetta mukailtiin josta kerron kyseisellä työvaiheella.
KUORITAIKINA:
½ l vettä
3½ tl suolaa
9 dl ruisjauhoja
4 dl vehnäjauhoja
n. 50 gr voisulaa
Sekoita haaleaan veteen suola. Lisää jauhot. sekoita. Lisää lopuksi pehmeä voi.
RIISIPUURO:
7½ dl puuroriisiä
n 1 l vettä
nokare voita
n. 2½ l kulutusmaitoa
5 tl suolaa
1
Laita riisit kuumaan veteen jossa on voinokare. Lisää maitoa vähitellen, kun vesi on imeytynyt riiseihin. Lisää suola melkein valmiiseen puuroon.
2
Lisää kylmään puuroon kananmunaa ennen kuorelle levittämistä. ( Tein puuron jo eilen, joten notkistamiseen kului vielä yksi litra maitoa)
3
Paista piirakat 300 asteessa n. 10 minuuttia.( Tytär ripotteli ruispedin pellille ja piirakat ruisjauhojen päälle.) Kun piirakat paistuessaan sai väriä uunissa, pelastettiin ne sieltä ja pudotettiin voikylpyyn hetkeksi. Ja sitten vain voipaperin kätköihin rauhottumaan...
Täytyy sanoa, että kuten kuvasta näkyy..on ollut jo oksanottajia ja kato käynyt. Hyviä ovat!
7 kommenttia:
Herkullisen näköisiä karjalanpiirakoita,nam! Ja kiitos reseptistä:-)
Tosi herkullisia, ne onkin hyvin ruokaisia, jouluksi voisi leipoa ja eiköhän tuo 50 kpl. riitä ihan hyvin :)
Herkullisen näköisiä ainakin on.
Kyllä olette olleet ahkeria, niissähän on kamala työkin!
Taas tuli nälkä kun tulin kurkistamaan näitä. =)
Harvoin tulee syötyä, kylläpä ison määrän puuroa keitätkin ;)
Työhän ootte oikeita piirakkamestareita! Tosi nätisti rypytetyt piirakat :)
Njam! Mikän ei voita itsetehtyjä Karjalanpiirakoita. Täytyy itsekkin pyytää äitiä tai mummua leipomaan, itse kun en paljoa osaa. ;)
Lähetä kommentti