Eläkeellä olevan arkea ja sunnuntaita. Mausteena luonnon kauneutta, keittiön ihmeellistä maailmaa, ja ehkä jotain kameran takaakin.
lauantai 18. heinäkuuta 2009
SAVUMUIKKUVUOKA
Näin kesällä savukalaa paahtuu useammassa mökissä. Paljon tulee syötyä, mutta aina jää ylikin. Mitäs niille tekis?
Silmiini sattui eräästä kirjasta ohje, ja ajattelin kokeilla. Ei hattumpaa!.. Tässä ohje:
-½ kg savumuikkuja
-3 kpl kovaksi keitettyjä kananmunaa
-1 dl smetanaa
- tilliä
- ruohosipulia
- mustaa pippuria
1
Perkaa savusilakat ja lado voideltuun vuokaan. Lisä päälle silputut tillit, sipulit ja hienoksi hakatut kananmunat.
2
Lisää smetanaan hiukan maitoa. Mausta pippurilla, ja kaada päällimmäiseksi vuokaan.
3
Mieto uuninlämpö, ja kuumenna vuokaa n. 15 minsaa.
Uudet perunat ja kasviksia sopii pöytään kaveriksi. Itse kyllä paistoin lisäksi pari jumboherkkusientä mukaan lautaselle. Ulkoilmassa nauttien, juomana vain pelkkä vesi. Sopii kesäiseksi ruuaksi hyvin.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
4 kommenttia:
Voi jukrat, kun mulla tulikin nälkä, kun luin ohjeesi!
Varmaan tosi hyvää!
Tulin tänne vastavierailulle. Savumuikut ovat ihanan herkullisia ja tuo vuoka kuulostaa herkulliselta!Kivan näköinen blogitausta muuten.
Kuulostaapa erinomaiselta vuokaruualta. Sitä pitää kokeilla
Voisi sopia mikä tahansa savukala.
Mutta silakka taitaa olla juuri nyt aika hyvin tapetilla.
Vaikuttaa maukkaalta ohjeelta. :) Piti sanoman, että siulla on tosi kiva tausta blogissas. Nyt vasta huomasin, vaikka useemminki oon täällä vieraillu.
Lähetä kommentti