sunnuntai 3. toukokuuta 2009

KÖYHÄN LOHIPIIRAKKA


Selatessan keittokirjoja ajatuksella "mitä tänään tekisin", äkkäsin tämän ohjeen. Olisi pitänyt äkätä aikaisemmin, niin olisi ehtinyt Vappupöytään, mutta kun ei niin ei..Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
Ohje on kahdeksalle syöjälle, joten pikkuporukan teepöydässä tämä hupenee kokonaan.
Tarvitaan:

2½ dl maitoa
40 g hiivaa
1½ tl suolaa
1 rkl sokeria
7-8 dl vehnäjauhoja
150 g voita tai margariinia
TÄYTE:
2 tlk tonnikalaa
4 kovaksi keitettyä munaa
1 dl chiliketsuppia
1 dl tillisilppua

1
Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää suola ja sokeri. Sekoita jauhot joukkoon vähitellen ja lisää lopuksi pehmeä rasva.
2
Tee täyte. Hienonna munat. Sekoita keskenään tonnikala, munasilppu, tilli ja chiliketsuppi.
3
Jaa taikina kahteen osaan ja kauli ne suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Levitä täyte levyille ja kääri levyt rullalle kääretortun tapaan. Tee taikinanjämästä lehtikoristeet päälle. Kohota noin puolituntia.
Paista 200 asteessa 30 minuuttia. (Tosin kannattaa totella omaa uunia, jos on liian kuuma, paista alemmassa lämpötilassa hiukan kauemmin.)

Helppo ja nopea vinkki: Piirakkataikina kaupan pakastealtaasta.
Posted by Picasa

2 kommenttia:

Una Reinman kirjoitti...

Nam. Tämä vaikuttaa herkulliselta. =)
Täytyy kokeilla samaa gluteenittomana. =)

Harakka kirjoitti...

Tämähän on hyvä vierasvarakin.
Helppo ja äkkinäinen tehdäkkin, taas tuli hyvä resepti sulta, kiitos!
Mutta hae sinä nyt mun sivuiltani jotain, siellä on sulle kuuluvaa, ole hyvä!

Tuorein postaukseni

Juhannuksen aikaan pitäisi kukkien olla parhaimmillaan?

 Vaan ovatko? Kaikki on myöhässä kuukauden. Kevät jäi jonnekkin välille. Linnutkin huomasi sen. Onneksi läheisen torin koristeomenapuut k...