sunnuntai 24. toukokuuta 2009

APRIKOOSI-JUUSTOKAKKU


Keväisiä juhlia tiedossa. Poimin plakkarista tämän ohjeen joka on keväisen kimara makuineen ja ulkoasultaan.Pohjaan käy pikkuleipien loput murut ja täyte on se pääasia,-paksu ihana kerros!
Tarvitset seuraavia aineksia:

POHJAAN:
150 g Pirkka-kaurakeksejä
50 g voita sulatettuna

TÄYTE:
5 liivatelehteä
1 tl raastettua limetin kuorta
½ dl limetin mehua
1 prk Pirkka- rahkaa
1 pkt ( 200 g) Pirkka-maustamatonta tuorejuustoa
2 prk (250 g) Pirkka-Napero-aprikoosisosetta
½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
½ tl jauhettua inkivääriä

PÄÄLLE:
1 prk Napero-aprikoosisosetta
1 dl hyytelösokeria
3/4 dl vettä.

Tee pohja: Leikkaa irtopohjavuokaan pohjan kokoinen leivinpaperi. Hienonna keksit muovipussin sisällä kaulimella. Sekoita voisula.
Tasoita seos vuoan pohjalle.

Tee täyte: Pese limetti ja raasta kuori.Pehmitä liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 5 minuuttia.Puserra vesi pois.
Purista limetin mehu ja kuumenna se. Liota liivatelehdet joukkoon.
Sekoita keskenään rahka, tuorejuusto, aprikoosisisose, sokeri, vaniljasokeri, inkivääri ja limetinraastettu kuori.
Lisää liivateseos rahkaseokseen tasaisesti.
Kaada seos vuokaan pohjaseoksen päälle ja tasoita pinta. HYYDYTÄ JÄÄKAAPISSA VÄHINTÄÄN 3 TUNTIA.

PÄÄLLYS:

Sekoita kiehuvaan veteen hyytelösokeri, lisää joukkoon aprikoosisose. Kiehauta seos. Jäähdytä noin10 minuuttia. Kaada seos
tasaisesti kakun päälle ja hyydytä vielä kylmässä noin tunti.
Irrota rengas vuoan ympäriltä ja vedä kakku leivinpaperinalustan avulla tarjoiluastialle. Woila!
Posted by Picasa

Ei kommentteja:

Tuorein postaukseni

Sadetta piisaa...

 Sateinen sää jatkuu, miksipä se siitä muuttuisi. Läpötilaa kertokoon se että käsiä paleltaa ulkona ollessa?  Ollaanko menossa kohti jä...