lauantai 25. huhtikuuta 2009

TUULETUSTA TUVASSA.. ja HAKKARAISKAN POTTUSALLAATTI


....Alkaa ksäkausi. Kaappeja paperoidaan ja maalataan. Uusia astioita metsästetään täydennykseksi vanhoille. Värinä ehdottomasti vaaleansininen. Omistan vanhoja vientiin menneitä Arabioita joita ei löydä enää mistään, mutta KoKot ja Teemat sopii malliin hyvin täydentämään. Nuo syvät kulhot ovat monikäyttöisiä salaateille, keittoruuille ja ym...
Laitoin tarkoituksella blogeihin kepeät iloiset pohjat Keisarin uusista vaatteista, KIITOS! Nyt on pakko kirjoittaa iloisia juttuja kesän kunniaksi.

HAKKARAISKAN VAPPUSALLAATTI

4-5 perunaa
1 iso punasipuli
3 rkl öljyä
½ tl suolaa
2-3 tomaattia
150 gr tummia, siemenettömiä viinirypäleitä
1 dl pekaanipähkinöitä
1 pkt sinihomejuustoa
1 ruukku jääsalaattia
1 ruukku rucolaa

KASTIKE:
3 rkl öljyä
2 rkl omenaviinietikkaa
1 rkl sinappia
1 tl juoksevaa hunajaa
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
ripaus mustapippuria
ripaus suolaa

1
Pese perunat hyvin. Leikkaa perunat ja sipuli ohuiksi viipaleiksi. Levitä perunat ja sipuli pellille, leivinpaperin päälle. Voitele ne öljyllä ja mausta suolalla.
Paista 225 asteessa 15 minuuttia, kunnes perunat ovat pehmenneet ja saaneet hieman väriä.
2
Viipaloi tomaatit ja puolita viinirypäleet. Rouhi pähkinät karkeaksi rouheeksi ja paloittele sinihomejuusto. Revi salaatit.
3
Sekoita salaattikastikeainekset. Asettele salaatit, tomaatit ja viinirypäleet kauniisti laakealle vadille.Lisää päälle lämpimät perunat, sipulit,ja juusto.Kaada kastike päälle ja koristele pähkinärouheella.

Hyvää ruokahalua!
Posted by Picasa

3 kommenttia:

Hanna Takala kirjoitti...

Musta on kiva kun Arabiat Iittalat mitkä lie sopii keskenään aika kivasti yhteen tarvittaessa, Teemakin on sen verran eleetön.

Harakka kirjoitti...

Hienosti sopii yhteen.
Ja salaattisi on kyllä kokeilemisen arvoinen!

Hallatar kirjoitti...

Teema on kaunis astiasarja. =)
Miekin olen siihen tykästynyt kun olen kyläpaikassa ihaillut...