tiistai 3. maaliskuuta 2009

PATAHASSI

Yksinkertaisten ohjeitten suosiminen kasvaa aina kun nuukuusmarkkinoiden kurimus iskee kukkaroon.

Tämä ohje on vanha savolainen ohje, perät kasvaa Vesannolta.
 Ei paljoa emäntien aikaa vienyt kun oli kiire navettaan, 
niin nopea sen valmistaminen oli. Ei tarvitse kuin vähän lihaa ja muikkuja.
Tarkempi ohje lähtee näin:

-muikkuja
-sianlihaa
-vettä
-suolaa.

1
Perkaa muikut ja laita pataan vuoronperään lihan kanssa.
2
Lisää vettä aivan vähän joukkoon, samoin suolaa.
3
Laita kansi  päälle ja pata joko uuniin tai levylle ja anna hautua useamman tunnin ajan.

ARVAA MITÄ osiossa kyselin, mitä savoksi tarkoitti: murua pimentoon! Syömistähän se tietennii tarkotti.

Uusi arvoitus: Mitä tarkoittaa sana hupsihhupsil löyhillöyhi! (Onko vaekee?)

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Nyt on vaikee, en tohi ees arvailla.Enkä kehtoo soittoo savoo velpojale josko hiän titäs.

Marjukka kirjoitti...

Tuon muru-jutun olisin tiennyt, mutta tämä on vaikee!

Kati kirjoitti...

Moi! Voiko patahassiksi kutsua myös ruiskuorella varustettua pataa (sama sisältö kuin patahassissa)? Minä muistelen isänäidin tehneen sellaista patahassia, mummo oli Keiteleeltä. Minäkään en osaa sanoa vastausta tuohon arvoitukseen. Ja ennen kaikkea minua on suunnattomasti alkanut harmittaa se etten osaa viäntee savvoo. Ehkä sekin tekee että asun nykyään Pohojanmaalla ja kaikki on hirviää ja kauhiaa ja kahavia juuvvaan ja kartanolla ollaan... hhe. Kiitos taas kerran hyvistä ohjeista. Kokeiltu on!

Tuorein postaukseni

Marjapiirakkaa pitkästä aikaa..!

Että onkin ollut koleaa koko KESÄ ? Elämänmenokin  on sen mukaista, olen viihtynyt vain sisätiloissa, ja väsyttää ihan julmetusti. Ei jaksai...