Eläkeellä olevan arkea ja sunnuntaita. Mausteena luonnon kauneutta, keittiön ihmeellistä maailmaa, ja ehkä jotain kameran takaakin.
keskiviikko 18. helmikuuta 2009
SUKLAAPUURO MARIANNELLA
Teki mieli jotain vaihtelua kaurapuurolinjaan ja muistin suklaapuuron! Tein vähän uuden version vain, mutta kun maistelin jäähtyneenä äsken välipalana, niin hyvää oli. On vain muistettava taas se annoskoko, jos aikoo että vaaka alkaisi näyttää alaspäin. Mutta tämä pakkaspäivä vaatii hyvitystä.
Tarvikket puuroon on:
8 dl kevytmaitoa
1½ dl ( 100 g) mannasuurimoita
½ tl suolaa
3 rkl sokeria
3-4 rkl kaakaojauhetta
2 dl kylmää rasvatonta maitoa ( arvioi puuron sakeus itse sopivaksi)
½ dl Marianne suklaarakeita ja toinen satsi puuron koristeluun.
1
Kiehauta maito pinnoitetussa paksupohjaisessa kattilassa. Ripota siihen koko ajan vatkaten mannasuurimot ja kypsennä levyn lämpöä alentaen ja välillä sekoittaen 10-15 minuuttia.
2
Kytke levy 1 ja anna hautua puuro levyllä kypsäksi. Lisää lopuksi keskenään sekoitetut suola, sokeri, kaakaojauhe ja Mariannerakeet. Jäähdytä.
3
Vatkaa kylmään puuroon juuri ennen tarjoamista rasvaton maito. Koristele Mariannerakeilla.
Ei ollut yhtään hassumpaa..nami..nami!
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
5 kommenttia:
Voi, jukrat, kun alkoikin tehdä mieli suklaapuuroo!
Mutta teenkin viikonlopulla vasta, niin tyttö ja kaverinsa saavat myös herkutella tällä hyvällä!
Nam. =)
Mie voisin syödä niitä marianneja? =)
Ihanaa, sitä koulukirjan suklaakiisseliä teen vieläkin, maissijauholla.
(enkä käytä mitään rasvattomia ;)
Voi, jukrat, kun olikin hyvää puuroa!!
Tein sitä nyt tänään, ja äskettäin syötiin, ja se olikin todella suussa sulavaa puuroa, ja kyllä kelpas vävylle, niinkuin plikallekkin!
Mies jo söi pari lautasellista ennen tytön tuloakin jo!
Siinä maistui kivasti se marianne, mutta marianne on hyvää karkkia, onhan se mun kaima!
Lähetä kommentti