lauantai 7. helmikuuta 2009

SISKONMAKKARAKEITTO

Makkarakeitto on reilua Suomalaista perusruokaa ja näin pakkasilla kuuma keitto lämmittää.
Alkoi tehdä hirveästi mieli juuri tätä keittoa ja ei muuta kuin tuumasta toimeen.
Tarvitset:
-4 perunaa kuutioina n 320 g
- 2 porkkanaa kuutioina yhteensä n 200 g
- 1 palsternakka kuutioina n 80 g
- pala lanttua,yhteensä n 10 g
- 3/4 l vettä
- 10 maustepippuria
- ½ tl suolaa
- 1 oso sipuli
-3 varsisellerin vartta suikaloituina, yhteensä n 150 g
-2-3 valkosipulin kynttä
-400 g siskonmakkaroita paloiteltuina
- pala purjoa suikaloituina, n 100 g
-persiljaa hienonnettuna.
1
Laita perunat ja juureskuutiot kattilaan.Lisää vesi, maustepippurit ja suola. Keitä kasvikset puolikypsiksi.
2
Lisää sipuli ja varsisellerija valkosipuli. keitä 5 minuuttia.
3
paloittele siskonmakkarat saksilla suoraan kattilaan ja kypsennä 5 minuutia. Lisää purjosipuli ja jatka kypsentämistä vielä 5 minuuttia.
4
Lisää tarpeenmukaan suolaa ja persilja. Tästä tulee 6 annosta. Hyvää ruokahalua!

 Ateria ehdotus:
 -pieni kulhollinen porkkana-puolukkaraastetta, pala näkkäriä,1 tl kevytlevitettä, kurkkua, 1 annos siskonmakkarakeittoa ja i lasi rasvatonta maitoa, sisältää 333 kcl.


3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

(Olen tosiaan kaikkiruokainen ja tykkään kaikesta, mutta siskonmakkaaa en syö. Koulussa vielä pakottivat..)

Harakka kirjoitti...

Voi,ja mä tykkään siskonkmakkarasta , kuin hullu puurosta!
Olenkin useesti tehnyt tätä kyseistä keittoa.
Ja pitääpä taas maanantaina hakea niitä siskonmakkaroita, sillä nyt alkoi tehdä ihan kamalasti mieli tätä kyseistä keittoa! Nam Nami!

Anonyymi kirjoitti...

Hyväntuntuinen ohje! Kiitos.
Minulle maistuu siskonmakkarakeitto. Otan ohjeen ja taidan ryhtyä tuumasta toimeen, siis huomenna.
Jotenkin ovat vain jääneet unhoon koko siskonmakkarat.