Poimi kaupan pakastealtaasta ( jos ei perheessä ole kalamiestä) lohta, tai kirjolohta fileenä noin 300 gr. Muut tykötarpeet tähän ovat:
- 1 sipuli
- 1 tl öljyä
- 100 gr ruohosipulilla tai mustapippurilla maustettua
tuorejuustoa ( rasvaa 13%)
- 2 dl ruokakermaa ( rasvaa 5%)
- 3 rkl tuoretta ruohosipulia hienoksi hakattuna
- 3 rkl tuoretta tilliä myös hienonnettuna
- puolikas-sitruunan mehu, rouhittua
mustapippuria,
suolaa ja
- noin 400 g runsaskuituista pastaa.
1
Poista lohifileestä nahka ja ruodot. Kuutioi lohi. Kuori ja hienonna sipuli.
2
Kuullota lohipaloja ja sipuleita öljyssä pannulla hetken.
3
Lisää joukkoon tuorejuusto, ruokakerma, yrtit ja sitruunanmehu. Anna hautua noin viisi minuuttia. Mausta lopuksi rouhitulla mustapippurilla ja suolalla.
4
Keitä pasta kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan, suolalla maustetussa vedessä.
Yhdistä kastike pastan joukkoon tai tarjoa erikseen.
Valmistusaika vie vain 20 minuuttia.
Lisäksi: lasillinen rasvatonta maitoa tai piimää!
Tästä tulee 4 annosta ja yhdessä annoksessa on 540 kcl.
3 kommenttia:
Tämä on hyvä ohje, kun me miehen kaa molemmat tykätään lohesta, eli tämä o meille hyvä ohje, kiitos!
Miksi se kala pitäisi pakastealtaasta pomia, jos perheessä ei ole kalamiestä? Kokonainen kirjolohi on täälläpäin useasti tarjouksessa 2,99e/kg, joten uskoisin sen olevan huomattavasti parempaa, halvempaa ja ennen kaikkea maukkaampaa kuin pakastekalat.
-Jokke-
Jooho...mistä saa noin halpaa kirjolohta. Minä saan kaupasta tuoretta lohta n. 400 gr 3,50 eurolla. Kalathan pitää säilyttää kylmässä. Ainakin täällä on tapana. Minun ostamat tuoreet lohet on esillä jäitten keskellä tiskillä.
Lähetä kommentti