lauantai 31. tammikuuta 2009

SITRUUNAINEN LOHIPASTA

Kalahan on terveellistä ja viikonlopuksi yritän sitä haalia. Kylmä sää kyllä teettäisi jotain uuniruokaa, mutta tämä ruoka on kiireiselle helppo ja nopea.
Poimi kaupan pakastealtaasta ( jos ei perheessä ole kalamiestä) lohta, tai kirjolohta fileenä noin 300 gr. Muut tykötarpeet tähän ovat:
                                -   1          sipuli            
                                -   1  tl     öljyä
                                - 100  gr ruohosipulilla tai mustapippurilla maustettua
                                                tuorejuustoa ( rasvaa 13%)
                               -    2   dl   ruokakermaa ( rasvaa 5%)
                               -   3   rkl  tuoretta ruohosipulia hienoksi hakattuna
                              -    3   rkl   tuoretta tilliä myös hienonnettuna
                                          -     puolikas-sitruunan mehu, rouhittua
                                                 mustapippuria,
                                                 suolaa ja 
                                            -   noin 400 g runsaskuituista pastaa. 
1
Poista lohifileestä nahka ja ruodot. Kuutioi lohi. Kuori ja hienonna sipuli.
2
Kuullota lohipaloja ja sipuleita öljyssä pannulla hetken.
3
Lisää joukkoon tuorejuusto, ruokakerma, yrtit ja sitruunanmehu. Anna hautua noin viisi minuuttia. Mausta lopuksi rouhitulla mustapippurilla ja suolalla.
4
Keitä pasta kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan, suolalla maustetussa vedessä.
Yhdistä kastike pastan joukkoon tai tarjoa erikseen.
                                                        Valmistusaika vie vain 20 minuuttia.

Lisäksi: lasillinen rasvatonta maitoa tai piimää!
Tästä tulee 4 annosta ja yhdessä annoksessa on 540 kcl.

3 kommenttia:

Harakka kirjoitti...

Tämä on hyvä ohje, kun me miehen kaa molemmat tykätään lohesta, eli tämä o meille hyvä ohje, kiitos!

Anonyymi kirjoitti...

Miksi se kala pitäisi pakastealtaasta pomia, jos perheessä ei ole kalamiestä? Kokonainen kirjolohi on täälläpäin useasti tarjouksessa 2,99e/kg, joten uskoisin sen olevan huomattavasti parempaa, halvempaa ja ennen kaikkea maukkaampaa kuin pakastekalat.
-Jokke-

Carita kirjoitti...

Jooho...mistä saa noin halpaa kirjolohta. Minä saan kaupasta tuoretta lohta n. 400 gr 3,50 eurolla. Kalathan pitää säilyttää kylmässä. Ainakin täällä on tapana. Minun ostamat tuoreet lohet on esillä jäitten keskellä tiskillä.

Tuorein postaukseni

Juhannuksen aikaan pitäisi kukkien olla parhaimmillaan?

 Vaan ovatko? Kaikki on myöhässä kuukauden. Kevät jäi jonnekkin välille. Linnutkin huomasi sen. Onneksi läheisen torin koristeomenapuut k...