tiistai 16. joulukuuta 2008

UKIN REHEVÄ GLÖGI

Tässä vapaasti käyttöön testattavaksi Isoisän portviiniglögin ohje. Aika mojova juoma, sanoisin. Valmistusaika vie kyllä vähän aikaa, mutta on vaivan arvoista.
TARVITAAN:
1 plo punaviiniä
1 pieni pullo 37 cl punaista portviiniä
1 rkl kardemumman siemeniä
1 pieni kanelitanko
8 kokonaista neilikkaa
1-1½ dl fariinisokeria
manteleita ja rusinoita
1
Lisää ainekset rusinoita ja manteleita lukuunottamatta teräskattilaan.
2
Anna ainesten olla kattilassa vähintään 3-4 tuntia, mieluummin yön yli. Mausteet imeytyy kunnolla nesteeseen.
3
Kuumenna kiehumispisteeseen.Älä anna kuitenkaan kiehua.
Siivilöi.
4
Tarjoa glögi lämpimänä rusinoitten ja kuorittujen manteleiden kera.

2 kommenttia:

Hallatar kirjoitti...

Ohos. =)

TUOSTA glögistä miekin saattaisin pitää. =)
Ne kaupan glögit ovat jotenkin liian kovan makuisia.

Tuo kardemumma on ihastuttava lisuke. =)

Harakka kirjoitti...

Tämä ohje on varmaan oikein hyvän makuinen, ja ainakin on tujua ainesta, jos flunssakin on iskenyt!
Mä en oikein tykkää kaupan glögeistä, eli tätä pitäisi varmaan kokeilla! Kiitos Anna taas!

Tuorein postaukseni

Marjapiirakkaa pitkästä aikaa..!

Että onkin ollut koleaa koko KESÄ ? Elämänmenokin  on sen mukaista, olen viihtynyt vain sisätiloissa, ja väsyttää ihan julmetusti. Ei jaksai...