sunnuntai 30. marraskuuta 2008

VANHANAIKAISET ETIKKAKURKUT

Nämä ovat nopeat tehdä ennen ruokailua eikä lihota- jos ajattelee joulun kalorisaldoa myöhemmin Uutena Vuotena!
Valmistat nämä vain tunti ennen tarjoilua vähän vetäytymään. Aineksetkaan ei huikaise,ne löytyvät varmasti jokaisen kaapista perustarvikkeista. Siis nämä;

300 g tuorekurkkua
½ tl suolaa
1 dl vettä
2 rkl väkiviinaetikkaa
3 rkl sokeria
ripaus valkopippuria
2-3 rkl persiljaa ( itse nykyaikaistin ja laitoin tilliä)

Viipaloi juustohöylällä kurkku ohuiksi viipaleiksi ja asettele ne kulhoon. Ripottele suolaa
päälle. Nosta painoksi jokin sopiva lautanen ja anna vetäytyä noin ½ tuntia.

Tee liemi: Yhdistä veteen etikka, sokeri ja valkopippuri. Silppua persilja myös joukkoon. Nosta paino pois ja kaada liemi kurkkujen päälle.
Sekoita varovasti ja voit nostaa pöytään! Olkaa hyvät!

1 kommentti:

Harakka kirjoitti...

Nämä ovat varmaan hyviä, olen itekkin joskus aikoinaan vähän samantapasia tehnytkin, mutta olen hukannut ohjeeni.
Siinä mun ohjeessa vaan kurkku raastettiin karkeella raastimella, tai tehtiin puukolla ohuiksi suikaleiksi.
Laitampa ohjeen talteen taas,
Kiitos!