sunnuntai 16. marraskuuta 2008

NUKKU-MATIN PERUNASALAATTI

Sade alkoi illalla jatkuen läpi yön ropisuttaen ikkunapeltejä unettavasti. Mutta missähänpäin se Nukku-Matti askaroi kun ei minua joutanut nukuttamaan?
Siinäpä sitten oli joutoaikaa miettiä joulunajan tehtäviä. Taidan ainakin ruokapuolta suunnitella uusiksi.
Onko pakko olla kinkkua 10 kg, entä lipeäkalaa- jota söisi yksi ihminen ?
Yksi ehdotelma kevennykseksi tuli mieleen jota ainakin ennen joulua voisi suositella. Se tulee tässä: ( ohje 5:lle henkilölle)

5 perunaa
3 rkl öljyä
1 iso sipuli ( jos tykkää punasipulista,laita sitä)
1/2 tl suolaa
3 tomaattia
150 gr siemenettömiä viinirypäleitä
1 dl pekaani-pähkinöitä
1 pkt sinihomejuustoa
1 ruukku jääsalaattia
1 ruukku rucolaa

KASTIKE:
3 rkl öljyä
2 rkl omenaviinietikkaa
1 rlk sinappia
2 tl juoksevaa hunajaa
2 valkosipulin kynttä murskattuna
ripaus mustapippuria
ripaus suolaa

1
Pese perunat hyvin ja viipaloi ohueksi. Samoin viipaloi sipuli. Laita pellille leivinpaperi, jolle asettelet perunat ja sipulit.Voitele öljyllä, mausta suolalla.
2
Paista perunoita 225 asteessa noin 15 minuuttia, kunnes perunat ovat pehmenneet ja saaneet hieman väriä.
3
Viipaloi tomaatit ja puolita viinirypäleet. Rouhi pähkinät ja paloittele sinihomejuusto.
Revi myös salaatit sopiviksi paloiksi.
4
Sekoita kastikeainekset keskenään. Asettele salaatit, tomaatit ja viinirypäleet isolle laakealle vadille. Kaada kastikkeesta puolet salaatin joukkoon.
Lisää salaatin päälle lämpimät perunat sipulit ja sinihomejuusto.
Valuttele loput salaattikastikkeesta päälle ja lopuksi pähkinärouhe.

Tällä on hyvä aloittaa joulunajan salaiset puuhat eikä nälkä yllätä.

Ei kommentteja: