Kaupassa alkaa sortua jo jouluhysteriaan keräämällä aineksia mahdollisiin leipomuksiin.
Niinpä löysin taas itseni hellan äärestä ja tulos on tämän näköistä. Ainekset tulee tässä:
200 gr juoksevaa margariinia
2 dl hienoa sokeria
2 rkl kanelisokeria
2 tl piparkakkumaustetta
4 munaa
2 1/2 dl luumumarmeladia
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
VUOKAAN
juoksevaa margariinia ja mannaryynejä ( voitelua varten)
1
Voitele vuoka valmiiksi. Uunin lämpö säädä 175 asteeseen. Sekoita kuivat aineet keskenään odottamaan.
2
Vatkaa rasva, sokeri, lisää munat yksitellen ripeästi vatkaten. (Jotta ei juoksettuisi, lisää lusikallisen verran vehnäjauhoja.)
Sekoita joukkoon luumumarmeladi ja jauhoseos.
3
Kaada kakkutaikina isoon jo voideltuun kakkuvuokaan ja paistele noin 45-60 minuuttia. Anna jäähtyä ja kumoa.
Voit kuorruttaa mielesi mukaan. Itse sokerikuorrutin( noin desi pölysokeria ja tippa vettä)
Tuli tosi mehevä kahvikakku! Herkkuhiiret testasi herkulliseksi maistiaisissa. Loput meni kiireesti pakkaseen Itsenäisyyspäivää odottamaan.
2 kommenttia:
Otin tämän ohjeen heti talteen, on vähän erilainen, kuin olen tehnyt, tuli varmaan hyvää, vai mitä?
Tuli mehevä ja jouluinen tuoksu levisi keittiöön.Suosittelen!
Lähetä kommentti