maanantai 6. lokakuuta 2008

MEHEVÄ PUNAJUURIKAKKU

Nyt on juuresten juhla-aikaa, niinpä etsin juurespohjaista ohjetta poikkeavalla tavalla.
Löysin oheisen ohjeen, ja annan sen eteenpäin kokeiltavaksi. Tarvitaan:
4 munaa
3 dl fariinisokeria
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 tl inkivääriä
300 g punajuurta
200 g leivontamargariinia

KUORRUTUKSEEN:
200 g Mesikämmen-sulatejuustoa
50 g margariinia
4 dl tomusokeria

KORISTEEKSI: mintulehtiä

1
Raasta punajuuret. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.
2
Sekoita kuivat aineet keskenään. Sulata margariini. Lisää muna-sokerivaahtoon kevyesti sekoittaen vuorotellen kuivat aineet, punajuuriraaste sekä margariini.
3
Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle ( 30x25 cm).
Paista 200-asteisessa keskitasolla noin 35 minuuttia.
4
Kuorrutusta varten sulata margariini kattilassa. Sekoita joukkoon sulatejuusto ja tomusokeri.
Levitä kuorrutus kakun pinnalle. Koristele mintunlehdillä.Anna kakun jäähtyä.
5
Leikkaa mieleisillä muoteilla tai kuten mokkapalat.

Aion kokeilla itsekkin joten makukommentteja tulee myöhemmin.

Ei kommentteja: