Siirry pääsisältöön

Caritan kanttarellipiirakka

Piirakka paistui ja hyväksi havaittiin, eipä ole muruakaan jäljellä enää...
Helppo ohje, täytteeksi voi sompailla mielitekojen ja jääkaapin sisällön mukaan
mieleisensä suolaisen kahvipöytään.
Tarvitaan:
Pohjaan Pirkka-piirakkapohja.

Täytteeseen:
1 l kanttarelleja
1 sipuli
mustapippuria
suolaa
1 ps Mozzarella-juustoraastetta
2 munaa
3 dl maitoa
1 rkl voita
Sulata piirakkapohja ja kauli vuokaan sopivaksi, reunoja unohtamatta ettei täyte valu yli. Kuullota sienet kokoon pannulla voissa ja lisää sipulit myös kuullottumaan kevyesti.
Kaada sienet vuokaan ja lisää juustoraaste. Viimeiseksi lisää munamaito, johon on lisätty suola ja mustapippuri.

Paistoaika 1/2 tuntia 200 asteessa.
Posted by Picasa

Kommentit

tiiu sanoi…
Hei Anna tulin vasta vierailulle. Piirakka ohjeesi näytti niin hyvälle, että taidan kaivaa pakastinta. Mukavaa viikkoa sinulle.
Maireanna sanoi…
Tiiu:
Oliko hyvää piirakkaa ?

Tämän blogin suosituimmat tekstit

HIRSSIPUUROA

Joulu ja kova pakkaskausi ovat jättäneet jäljen. Ei hiili, vaan läskijäljen. Muutama lisäkilo entisten painoksi! Olen opetellut ottamaan pieniä annoksia,syödä leipää vähemmän,kasviskeitoihin laitan 5% ruokakermaa ja rasvatonta maitoa.En tiedä meneekö oikein, ainakin tarkoitus olisi keventää.Tämä aasinsiltana tähän puuroon, josta ohimennen kuulin aamutv:stä.Me suomalaiset kuulemma syömme epäterveellisesti, esimerkkinä kaurapuuro. Väite oli se, että kaura lisää limaisuutensa vuoksi limaa hengitysteihin? Aamupuurona suositeltiin hirssipuuroa ja minähän heti tein tuttavuutta tuohon kanarialintumme herkkuu. Ihan kokeilun kannattava homma, suosittelen.Ja tässä ohje ( se on kyllä pussin kyljessäkin)HIRSSIPUURO4 dl vettäripaus suolaa2 dl Risenta hirssihiutaleitaKiehauta vesi, lisää suola ja hiutaleet.Sekoittele ja kypsennä 3 minuuttia.Tarjoile marjojen kera.Lisämuutoksina suositeltiin että vatsalle ystävällisempää olisi syödä ennen pääruokaa LÄMPIMIÄ salaatteja ja kasviksia?

VANHANAIKAISET ETIKKAKURKUT

Nämä ovat nopeat tehdä ennen ruokailua eikä lihota- jos ajattelee joulun kalorisaldoa myöhemmin Uutena Vuotena!
Valmistat nämä vain tunti ennen tarjoilua vähän vetäytymään. Aineksetkaan ei huikaise,ne löytyvät varmasti jokaisen kaapista perustarvikkeista. Siis nämä;

300 g tuorekurkkua
½ tl suolaa
1 dl vettä
2 rkl väkiviinaetikkaa
3 rkl sokeria
ripaus valkopippuria
2-3 rkl persiljaa ( itse nykyaikaistin ja laitoin tilliä)

Viipaloi juustohöylällä kurkku ohuiksi viipaleiksi ja asettele ne kulhoon. Ripottele suolaa
päälle. Nosta painoksi jokin sopiva lautanen ja anna vetäytyä noin ½ tuntia.

Tee liemi: Yhdistä veteen etikka, sokeri ja valkopippuri. Silppua persilja myös joukkoon. Nosta paino pois ja kaada liemi kurkkujen päälle.
Sekoita varovasti ja voit nostaa pöytään! Olkaa hyvät!

KOLME SINAPPIOHJETTA

Viikonloppuna valmistin hedelmäkakut.  Edellisenä iltana olin laittanut rommiin maustumaan
hedelmät ja voi sitä tuoksua! Meinasi mennä päähän pelkkä tuoksu. No, haihtuihan se sitten  kakkuaineksien sekaan paistettaessa ja luulenpa, että tuli hyvä kakku. Ei tullut paha kakku.
Mutta tämänpäiväiseen aiheeseen: SINAPIT. Tein tämän ensimmäisen ohjeen mukaan ja nämä kaksi muuta ovat talteen tuonne sinappiosioon.Siellä onkin ainakin kaksi jo jemmassa ennestään.

KONJAKKISINAPPI

1½ dl  sinappijauhetta
1½ dl  sokeria
2 dl kuohukermaa
1 muna
1 tl viinietikkaa
2 rkl konjakkia

Sekoita laakeassa kattilassa sinappijauho ja sokeri. Lisää kerma ja muna.
 Kuumenna koko ajan sekoittaen.
Sekoita kunnes saostuu. Anna nopeasti kiehahtaa.
 lisää lopuksi viinietikka ja konjakki. Jäähdytä ja purkita.

RAUMALAINEN SINAPPI
( Iso ohje)

1½ l sinappijauhoa
1½ l sokeria
1 l kermaa
10 munaa
1 dl balsamiviinietikkaa
1 dl Monet-konjakkia

Sekoita ensin  sinappijauho ja sokeri hyvin  kattilassa.
 Lisää kerma ja munat y…