tiistai 19. elokuuta 2008

Nelivärinen paprikasalaatti

Kirjastoon oli tullut varaamani kirjaVirginie Besanqonin Aurinkokeittiöni.
Luin ylistävän arvostelun siitä jostain lehdestä.Kerrassaan hurmaava kirja! Visuaalisesti sekä sisällöltään vie mukanaan.
Poimin tähän ohjeen jollaista olen itsekkin tehnyt, mutta hiukan eri tavalla.
Tarvitset;
1 punainen paprika
1 vihreä paprika
1 oranssi paprika
1 keltainen paprika
suolaa
vastajauhettua mustapippuria
3 kuorittua valkosipulin kynttä
2 rkl oliiviöljyä

1
Pane uuni lämpenemään 225 asteeseen. Pese paprikat ja pane ne kokonaisina uuniin 40 minuutiksi, niin että kuori tummuu, tai tulee kupruille.
2
Ota paprikat uunista ja laita ne muovipussiin tai kannelliseen astiaan ja anna jäähtyä.Siten kuoren saa irtoamaan helposti.
3
Kuori paprikat, ota kannat siemenet ja kalvot myös pois. Suikaloi astiaan ja lisää mausteet javaluta öljy päälle.
4
Anna vetäytyä ennen tarjoilua.
Paprikasalaatti säilyy jääkaapissa ainakin viikon.

Olen tehnyt paljon samanlaista salaattia erikoisesti syksyisin, kun kaupassa on saatavana hyvä värivalikoima paprikaa.

Ei kommentteja: