keskiviikko 16. heinäkuuta 2008

Heinäkuisia herkkuja ja uunijuustoa

mOikeastaan tänään tuntuu ihan perinteiselle heinäkuulle.
Ilmassa tuoksuu heinä,kypsät mansikat.Heinäsirkankin kuulen vielä ihan hyvin?
Muistellessa lapsuuden heinäkuita, niin, silloin tehtiin totista työtä heinäpellolla.
Seipäitä nousi kuin sieniä sateella päivän mittaan
Miten ihanaa olikaan kun nuori emäntä tuli vasu kainalossa huutelemaan kahville. Peilarissa oli hyvää kotikaljaa tai kokkelipiimää Isossa pannussa kahvia. Puolikkaanviinapullossa kermamaitoa, sokeriakin oli aina.
Iso pullaleetta hupeni työmiesten suihin kiitosten kera.

Pilvet purjehti sinisellä taivaalla ja pääskyset kirmaili....( huokaus)
.................. ¤ ..............................
Sainpa ternimaitoa, harvinaista herkkua!
Siispä tein itselleni uunijuustoa- ja sehän on maailman helpoin tehdä:

Kaada hyvin sekoitettu 1/2 l ternimaito voideltuun paistovuokaan,
lisää sekoitellen suolaa n 1-2 tl. Pintaan ripottelin sokeria ja kanelia.

Paistetaan 180 asteessa puolituntia. Pinnasta näkee milloin on hyytynyt sopivaksi.

Tällaisen herkun saa myös tehtyä maitojauheestakin jos ei satu saamaan Ammun Oikeeta. Ohje on saatavilla keittokirjoista.

1 kommentti:

Maireanna kirjoitti...

Viisi vuotta myöhemmin: -vielä kuulen heinäsirkan, vielä viuluniekan sirityksen!

Samat heinäkuiset herkut maistuu, silmä näkeen linnun ilon!