lauantai 14. kesäkuuta 2008

RYYNRIESKA

Kahvipöövän suolaseks soppii vallan mainiosti ohrasuurimoista tehty ryynrieska.Annoksesta tulloo pellilline, jote nuapurillekkii ylettyy.
Ota näkyville tämmöset aeneet:

1 l maetoo, ( joutuu kyllä lisseemään vähä vielä)
2 dl rikottuja ohrasuurimoeta
100 g voeta
1 dl hiivaleepäjaahoja
1 dl kaarahiutaleeta
2 munnoo
1 tl suoloo
Kuumentele maeto kattilassa tuliseks ja lissee ohrasuurimot.
Anna muhia levyn jäläkilämmössä puolesta tunnista tuntiin.Maetoo pittää lisätä jos tuntuu sakovan liikoo, vähä vaehteloo aena. Oon huomannu.Se kokin silimä ja näppituntuma sannoo sopivuuven.
Lissee sitte voe lämpimmää puuroon.Lissäele loput muut aeneet.

Paestopelti: vuoroo leevinpaperilla ja oonpa ite kevveellä sipasulla paperille voeta näättännä. Irtoo paremmi.

Uunlämötila 225 astetta. Paesta aenakkii puoljtuntia.

Pellillinen rieskoo,siitä tulloo nuin 20-25 palloo.Tarjolle kaveriks soppii piälle vaekkapa munavoe.

Ei kommentteja:

Tuorein postaukseni

Marjapiirakkaa pitkästä aikaa..!

Että onkin ollut koleaa koko KESÄ ? Elämänmenokin  on sen mukaista, olen viihtynyt vain sisätiloissa, ja väsyttää ihan julmetusti. Ei jaksai...