perjantai 18. huhtikuuta 2008

Aprikoosi-juustokakku

Alako tuas makkeeta hammasta kolottaa. Niinpä pit tarkastoo het että onko tarpeita kuapissa.
Onnii mukavasti viikonloppu aluillaa ja saana-iltakii. Siinä passois iltoo viettee ku on hyvä miel ku harakalla.
Sitä se soker tekköö- alhane alakaa huipata ja korkee naarattoo. Pitäs löötee se keskitie jotta oes tasane olo. Mutta perso makkeelle on perso makkeelle.Ee tuo hammasliäkärj ottanna poes tuota sokerjhammasta, nii on pakko kärsijä.

Pohjaa varte tarviit

150 g Pirkka-kaurakeksijä
50 g voeta ( sulatettuna)


Tääte

5 liivatelehtee
1 tl ruastettua limetin kuorta
1/2 limetin mehua
1 prk (200 g) Pirkka-rahkoo
1 pkt (200 g ) Pirkka maastamatonta tuorejuustoo
2 prk (250 g) Pirkka napero-aprikoosisosetta
1/2 dl sokerija
2 tl vaniljasokerija
1/2 tl jaahettua inkiviäriä


Piälle

1 prk Pirkka-Napero-aprikoosisosetta
1 dl hyytelösokerija
3/4 dl vettä

Hienontele keksit, lisse voesula ja tasottele leivinpaperilla vuorattuu vuokaa.
Pese hyvi limetti ja ruavi kuorj ruastimella. Pehmittele liivatteet kylymässä veessä nuin viis minnuuttia
ja tiristele ves poes. Purista limetin mehu pienee kattilaa ja kuumentele se,lissäele liivatteet jookkoon ja sulattele.
Sekottele rahka, tuorejuusto,sosseet ym ja lopuks ruastettu limetinkuorj.
Sekottele hyvin ja lissee liivateseos rahkaseoksee tasasesti.
Kuaja seos vuokaa ja hyyvyttele jiäkuapissa vähintäännii kolome tuntija.

Lopuks piälle
Sekottele kiehuvaa vettee hyytelösokerj, lissee jookkoon aprikoosisose. Kiehaata seos. Jiähyttele nuin 10 minnuuttija.
Kuaja seos tasasesti kakun pinnalle ja hyydyttele vielä jiäkuapissa nuin tunti aenakii.
Näetten operaatioitte jäläkee onnii naatinto alakamassa ja kahvikemut pystyssä.

Ei kommentteja: