maanantai 31. maaliskuuta 2008

Puolukkasima

Näen kun kevät alakaa tulla vuan lähemmäs ja lähemmäs, aetta alako vähitellen tyhjentyä marjoesta, suolatynnör vajua. Suolasieniä muistaaksen en paljoo nähny kuin vasta 50 luvun alun jäläkeen siensalaattinna. Meijän talo kun olj nii varakas, lihhoo, maetoo ynnämuuta olj omasta takkoo ja muille jakkoo. Niinpä salaperäsiä vierailijoita vilahtel joista en tienny välttämättä, miks ne käv. Työllään he sitte makso. Potunnosto olj iso revohka. Varsinnii kevättalavella alako yljvuoteisista, nuorjemäntä tehä tätä Puolukkasimmoo.
Ohje olj tämmönen:

Keitä puolukkahillojen loput
1 kg sokeria
nokare hiivaa( pieni)
Anna käävä pari päevää koko hoeto. Siivilöe ja pullota.

Se kelepas janojuomana ihan keleposasti.

1 kommentti:

Carita kirjoitti...

Pittääpä kokkeilla joskus tuota simmoo. Potun nostossa olen ollut viimeks 80-luvulla (muistan vielä kuin eilisen päevän).