Annan näen Kalevalanpäevänä viikonloppuvihjeeks Ollin suolakaakku ohjeen. Ollilla on melekoset jaahopeukalot, joetten ansiosta minun kylläelyt tietää aena ku suurta juhloo.
Lupa on suatu "levitykseen" joten tässä ohje.
OLLIN SUOLAKAAKKU
3 dl sokeria
1 1/2 dl siirrappia
61/2 dl vehnäjaahoja
1 tl suoloo
1 1/2 tl soodaa
2 tl kaardemummaa
3 munnaa
2 1/2 dl sulatettua voeta
3 dl kermaesta maetoo
Vatkoo munat ja sokerj, mutta ee oo välttämätöntä. Siirrappi antaa mukavan muhjakkeen sävvääksen, lisseeppä se. Vehnäjaahoehin suolat, soodat ja kuaja sekkaan. Sitte lissee loput aeneet. Kuaja voedelluun vuokaa ja paesta 200 asteessa tunti.
1 kommentti:
Kuulostaa hyvälle. pittääpä kokkeilla.
Lähetä kommentti